З робочим візитом до Центру

Завідувач сектору позашкільної освіти, виховної роботи та молодіжної політики управління освіти та молодіжної політики Департаменту Наталія Мельник та головний спеціаліст Ірина Верещук відвідали Одеський обласний гуманітарний центр позашкільної освіти та виховання. Значну увагу під час робочого візиту приділили діяльності еколого-натуралістичного підрозділу. Адже напередодні в центрі відкрили величезну обласну виставку робіт юних майстрів з усієї Одещини, присвячену акції «Ялинка» – етапам Всеукраїнських конкурсів: «Новорічна композиція», «Український сувенір». Зазначений конкурс проводиться щорічно з метою формування в учнів дбайливого ставлення до природи, формування практичних умінь та навичок вихованців у виготовленні новорічно-різдвяних композицій, які символізують i відображають новорічну та різдвяну флористику, залучення молодого покоління до джерел i процесу створення виробів українського народного мистецтва, стимулювання розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт з використанням різноманітних матеріалів i технік.

Вражає масштабність акції та ті роботи, які представлені на обласний рівень. Відчувається часточка душі і серця у кожному виробі. Чого тут тільки немає: стилізовані ялинки, новорічні букети, різдвяні вінки, сюжетні композиції, м’які іграшки, новорічні картини тощо. Велика подяка наставникам, які працюють з творчо обдарованою молоддю!

Варто відзначити, що навіть в умовах воєнного часу педагоги еколого- натуралістичного підрозділу Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання продовжують освітній процес у 48 гуртках, вихованцями яких є понад 600 юннатів. Протягом минулого року тут організовано 48 обласних заходів, учасниками яких стали 77451 дітей, призерами з них визначено 4161. У всеукраїнських заходах взяли участь 2079 учнів, з них 1180 – стали переможцями. У 3 міжнародних конкурсах взяли участь 43 представника Одещини, з них перемогу здобули – 17. Це вагомі результати роботи всього творчого колективу та ефективної співпраці з Департаментом освіти і науки Одеської ОДА. Тож позашкілля Одещини міцно тримає свій освітянський фронт. Успіхів, наснаги, вагомих досягнень і у новому році, колеги!