В Одеському районі стартував проєкт «Мобільний клас безпеки»

Перші ластівки – Авангардівська і Фонтанська громади. Рятувальники провели заняття із учнями закладів освіти. У мобільному класі безпеки в ігровій формі рятувальники навчали дітей, як діяти у разі виникнення небезпечних ситуацій різного характеру. Тут є стенди, демонстраційні матеріали, мультимедійний екран та різноманітна наочність від ЮНІСЕФ.

Здобувачі освіти тренувались, як безпечно переходити вулицю, в’язати рятувальні вузли та гасити умовну пожежу.

Школярі отримали позитивні емоції та нові знання, на якийсь час відчувши себе справжніми рятівниками.

Мобільний клас безпеки завітав також до Фонтанського ліцею с. Фонтанка, де рятувальники та поліцейські навчали дітей, як себе убезпечити у різних ситуаціях і до кого звернутися по допомогу.

Правоохоронці говорили з хлопцями та дівчатками, як захистити права дитини у сучасному суспільстві. Зокрема, йшлося про те, як правильно діяти в ситуації булінгу та домашнього насильства. Чимало часу присвятили й темі безпечної поведінки в інтернет-просторі, нагадали алгоритм дій під час повітряної тривоги.

Прибув мобільний клас безпеки і до Олександрівського закладу загальної середньої освіти. Правоохоронці повторили з дітками дорожні знаки , про що «говорять» сигнали світлофора, де та як правильно перетинати дорогу, рятувальники нагадали школярам алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога».

Дякуємо представникам ДСНС в Одеській області та ювенальним поліцейським за безцінні знання, які вони передають дітям, нашу ефективну співпрацю та плідну взаємодію. Навчаємо разом!