Участь профтехосвітян Одещини у XI Міжнародній конференції

Мегакрута подія для професійної освіти Одещини!

Один із провідних закладів – ДНЗ «Одеський центр ПТО» – запросили на XI Міжнародну конференцію зацікавлених сторін PA9 EUSDR: «Більш стійкий, безпечніший і розумніший Дунайський регіон у складні часи». 13-14 листопада на панельній дискусії з теми «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ – ТРАНСФОРМАЦІЯ ОСВІТИ в умовах воєнного стану та перспективні напрями її оновлення для розбудови повоєнної економіки» представники закладу ділилися практичним досвідом, презентували свої кращі практики і отримали щонайпозитивніші відгуки.

Модератором та спікерами конференції були: Jakob Weiss, ОеАД-Австрійське агентство з питань освіти та інтернаціоналізації, персонал EUSDR PAC9 Ildikó Pathóová, директор відділу навчання впродовж життя у відділі середньої освіти, Міністерство освіти, науки, досліджень і спорту (Словаччина), Олена Гачук, Одеський центр професійно-технічної освіти (Україна), Lina Blažytė, проєкт «Назустріч професійному шляху», група розвитку (Литва).

Ця панельна дискусія присвячена поточним та інноваційним підходам до сприяння навчанню впродовж життя в Дунайському регіоні та іншим макрорегіональним стратегіям ЄС.

Загальна мета конференції стейкхолдерів – підняти дискусію щодо останніх викликів у Пріоритетній сфері 9 (Люди та навички). Боротьба з наслідками COVID-19, а також боротьба з війною в Україні є одними з головних загроз, з якими зараз стикаються країни Дунайського регіону. Освітня, соціальна та трудова системи зазнавали значного тиску протягом кількох останніх років і, отже, потребують інноваційних підходів і підвищення стійкості, щоб мати можливість трансформуватися до викликів.

Основна тематика: просування цифрових навичок і компетенцій, навчання протягом усього життя для дорослих (і малозабезпечених категорій), стійкість, безпека та реабілітація, розширення співпраці між ПТО та ринком праці у Дунайському регіоні та за його межами.

Новим для себе досвідом, цікавими знайомствами збагатилися і наші профтехосвітяни. Та й англійську попрактикували.

Щиро вдячні ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» на чолі з Сергієм Сущенком за гідне представлення Одещини європейській спільноті! Ви – молодці! Так тримати!