Напередодні професійного свята привітали освітян

Урочиста подія розпочалася з виконання гімну України та хвилини мовчання за полеглими на війні захисниками та захисницями, у тому числі – це і 15 освітян Одещини, для яких довга і складна дорога віддавати серце дітям закінчилася. Присутні відзначили подвиг людей, які поклали своє життя за захист України.

Далі – святкова частина. За багаторічною традицією, кращим працівникам галузі, які досягли значних успіхів у навчанні та вихованні підростаючого покоління, керівництвом області були вручені відомчі нагороди Міністерства освіти і науки України – нагрудний знак «Василь Сухомлинський», «Відмінник освіти», відзнаки, цінні подарунки, Почесні грамоти Одеської обласної військової адміністрації, Одеської обласної ради.

“Саме завдяки невтомній праці педагогів освіта в Одеській області зберігає традиційно високий рівень. Цього року, як ніколи, можемо похвалитися великою кількістю переможців олімпіад та конкурсів, ким безмежно пишаємося. Це ваша заслуга, дорогі вчителі!”,- зазначив у вітальному слові голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Олександр Лончак також відзначив сумлінну працю колег Почесними грамотами та висловив вдячність педагогам, які останні роки працюють у надскладних умовах, проте гідно виконують свою місію.

На жаль, військовий стан та заходи безпеки не дозволяють збирати нам сьогодні великі зали, але ми віримо у ЗСУ і Перемогу. І чекаємо того моменту, коли наші свята знову будуть масштабними. Знаємо, що кожен з вас працює за покликом серця та душі, адже випадкових людей у нашій професії не буває. Нехай вчительські свята і будні будуть наповнені творчими ідеями, яскравими талантами, мудрістю і натхненням, радістю і любов’ю, високими нагородами, душевним спокоєм і простим людським щастям. Бо ви варті лише найкращого!