Вшанували кращих!

Напередодні Дня фізичної культури і спорту провели урочисту нараду, під час якої вшановували працю тих, хто веде наше юне покоління до перемоги. Директор Департаменту Олександр Лончак нагородив Почесними грамотами Департаменту освіти і науки Одеської ОДА тренерів, завідувачів спортивних секцій, керівників ДЮСШ, вчителів та викладачів фізкультури закладів освіти області.

“Чемпіонати України, світу, футбольні матчі, боксерські поєдинки, шахові баталії, спартакіади школярів, гімназіади, універсіади та ін. А за кадром залишається титанічна праця наставника у спорті, того, хто виховує чемпіонів по життю. Хто – крізь падіння, біль, піт, сльози, поразки, невдачі – наказує підійматись і йти вперед. Бо спорт – це важко! Але неймовірно круто! Наше з вами завдання, колеги, лише розвиток, лише рух уперед! В цілому наголосив, що всі спортивні заходи в регіоні у цьому навчальному році ми проводимо очно, дбаючи про безпеку учасників, зберігаючи ступінчастість змагань – від громади, району до області і далі на вищий рівень”, – відзначив у вітальному слові Олександр Лончак.

Особлива шана тим педагогам та спортсменам, які наразі стоять на захисті суверенітету і територіальної цілісності України.

Внаслідок війни з росією освітянська родина Одещини понесла багато болючих втрат. Не можемо не згадати наших колег, людей мирної професії, хто взяв до рук зброю, щоб захищати своє: учителя фізичного виховання Біляївського ліцею №1 Володимира Калмика, учителя фізкультури Новоєлизаветівського ліцею, тренера з футболу Олександра Цинєва, загиблих від ракетного удару по Сергіївці 1 липня 2022 року вчителя фізичної культури опорного закладу загальної середньої освіти «Сергіївський ліцей» Володимира Чолака, тренера, президента дитячо-юнацького футбольного клубу «Атлетік» Олександра Шишкова. Вічна пам’ять їм та усім, хто поклав на вівтар свободи найдорожче.

Варто відзначити, що Одеський регіон славиться своїми спортивними традиціями. Нехай щастить вам, дорогі колеги, адже ви присвятили своє життя великій справі виховання фізично здорового, загартованого та розвиненого підростаючого покоління. Ви – важливі! Завжди пам’ятайте про це!