«Впровадження реформи професійної освіти»

Заступник директора Департаменту освіти і науки Таїса Абозіна перебуває з робочим візитом у Львові, де бере участь у конференції «Впровадження реформи професійної освіти», організованої Міністерством освіти і науки України спільно з Програмою ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

Серед учасників заходу – Дмитро Завгородній, заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, Міхал Кубіш, керівник групи експертів Програми EU4Skills, SF PL, Ірина Шумік, генеральний директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, експерти Групи підтримки реформ МОН та ін.

В межах дводенної конференції заплановано ряд дискусій, а саме про функціонування закладів професійної (професійно-технічної) освіти та вступну кампанію під час війни в регіонах. Зокрема, колеги обговорять і створення, діяльність центрів кар’єри та кар’єрне консультування в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, розвиток підприємницьких навичок здобувачів професійної освіти, використання цифрових освітніх інструментів тощо.

Також буде представлена презентація стратегічного плану розвитку професійної освіти та онлайн-ресурс «Карта професій».

З приємного: наш регіон повинен отримати ноутбуки, що придбані у рамках Програми EU4Skills.

Очікується чимало практичних кейсів для використання в управлінській діяльності, обмін досвідом фахівців-практиків, тож зичимо плідної роботи.