На Одещині – 92-й клас безпеки!

Це вже шостий «Клас безпеки» на базі закладів освіти Саф’янівської сільської ради Ізмаїльського району.

Надсучасний, модернізований, інтерактивний, яскравий інтеративний простір презентувала Дружина юних рятувальників на чолі з директором Озернянського закладу загальної середньої освіти Оксаною Тельпіз та командою педагогічних працівників.

Кабінет облаштований відповідно до рекомендацій МОН України за зональним принципом. Тут діти різних вікових груп зможуть теоретично та практично за допомогою наявних інтерактивних матеріалів навчатися основам безпеки життєдіяльності, правилам пожежної і мінної безпеки, принципам надання домедичної допомоги, алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Впоратись з відчуттям тривожності та втоми для вихованців закладу допоможуть зони психологічного розвантаження та ігрова.

Урочистий захід відкрили ведучі, Пес-Патрон та вихованці гуртка «Українського театру ляльок», які продемонстрували мінісценку «Війна руйнує дитинство».

Для презентації куточка мінної безпеки організатори залучили робота міношукача, створеного учнями гуртка «Основи робототехніки» у STEM-лабораторії, що функціонує в закладі освіти. Робот запрограмований та керується дистанційно зі смартфону на відстані до 30 метрів. Також Дружина юних рятувальників продемонструвала функціонування зони перегляду відеоматеріалів та презентацій за допомогою гаджетів, перехід за QR-кодом до електронного класу безпеки.

Для учнів 4-х класів представниками поліції та ДСНС проведений практичний, профілактично-роз’яснювальний захід, який сприяв формуванню у дітей відповідального ставлення до власної безпеки у різних сферах життя та засвоєння алгоритму дій при виникненні надзвичайної ситуації.

Приємною несподіванкою та фіналом презентації став флешмоб-руханка підготовлений командою Дружини юних рятувальників – «Скоро перемога».

В ході проведених заходів діти отримали масу позитивних емоцій та незабутні враження.

Нагадаємо, що на Одещині це вже 92 клас безпеки. Рухаємося далі!