Завершальне засідання комісії третього рівня

18 квітня 2023 року відбулося завершальне засідання обласної комісії з атестації Департаменту освіти і науки, на якому головував директор ДОН ООДА Олександр Лончак. Плідно попрацювавши у тому ж змішаному форматі, розглянули 54 справи на присвоєння чи відповідність раніше присвоєним педагогічним званням педпрацівникам закладів освіти приватної форми власності та 4 справи методистів КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради». Члени атестаційної комісії звернули увагу на обов’язкове проходження курсів підвищення кваліфікації за акредитованою освітньою програмою, що є обов’язковою умовою чергової атестації. З цим є певні проблеми у приватних шкіл та садочків, тож прийнято рішення зауважити про це у протоколі засідання і провести нараду, аби надати відповідні роз’яснення, з керівниками закладів освіти приватної форми власності.

Слід відзначити, що незважаючи на воєнний стан, атестація педагогічних працівників на Одещині відбулася у визначені терміни, згідно затверджених планів та графіків.

Сьогодення ставить перед сучасною освітою все нові виклики, тому слова видатного освітянина. К.Д. Ушинського: «Учитель живе доти, доки вчиться, тільки-но він перестає вчитися, у ньому помирає вчитель», – мають бути головною засадою фахової діяльності педагога. Вітаємо колег з успішним проходженням атестації, бажаємо не зупинятися на досягнутому та гідно представляти свій заклад освіти, громаду, рідну Одещину та нашу Україну на професійній ниві!