Відбулося засідання колегії

24 березня 2023 року під головуванням директора Департаменту Олександра ЛОНЧАКА відбулося засідання колегії Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації. На колегії розглянуто ряд актуальних питань щодо діяльності освітньої галузі Одещини в умовах військового стану. Зокрема:

– Про хід виконання Угоди між Департаментом освіти і науки та комітетом Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки розповіла голова Профспілки в області Любов КОРНІЙЧУК;

-Про функціонування системи професійної (професійно-технінчої) освіти в умовах воєнного стану презентувала заступник директора Департаменту Таїса АБОЗІНА;

-Про розвиток позашкільної освіти, збереження мережі закладів поінформувала присутніх завідувач сектору позашкільної освіти, виховної роботи та молодіжної політики Департаменту Зоя ДМИТРУК.

Олександр ЛОНЧАК у своєму виступі акцентував увагу колегії на тому, що нам треба й надалі продовжувати роботу щодо створення безпечного сучасного освітнього середовища, особливо в закладах дошкільної освіти області, активізувати співпрацю в цьому напрямку з територіальними громадами. Наголосив на важливості модернізації мережі закладів профтехосвіти, адже саме робітничі кадри відновлюватимуть країну після нашої перемоги.

В засіданні взяли участь працівники Департаменту освіти і науки та члени колегії. З усіх питань порядку денного прийнято узгоджені рішення, спрямовані на покращення роботи галузі. Матеріали колегії будуть розміщені на нашому офіційному сайті.