“Наукою вишиваємо Україну”

Пам’ятаєте всеукраїнський проєкт “Наукою вишиваємо Україну”, про який ми розповідали вам восени? Так ось його реалізація триває, тож є гарні новини.

За менше ніж 3 місяці від дня офіційного старту – 27 жовтня 2022 – роботу розпочали 24 робочі групи з різних областей. Кілометри ниток та натхнення молодих вчених України створюють історію на полотні. Вишивка кожної області має свій унікальний шлях та ретельно записується. На даний момент роботу над мапою вже завершили Чернівецька, Хмельницька, Полтавська та Херсонська області. До речі, координаторами проєкту подано заявку на рекорд до Національного реєстру рекордів (статус заявки: схвалено).

Учора заступник директора Департаменту освіти і науки Таїса Абозіна і начальник відділу професійної та вищої освіти Наталія Чернишева взяли участь в зустрічі робочої групи Одеського регіону та журналістами 5 каналу. У неформальному спілкуванні обговорювалися особливості орнаменту Одещини та інших областей, які було відібрано для проєкту.

Нам приємно відзначити активну участь у проєкті Ради молодих вчених при Одеській ОДА. Це потужна команда лідерів, яка взяла на себе нелегку місію координаторів і упевнено прямує до мети. Ви у нас найкращі! Так тримати!