«Наукою вишиваємо Україну»

27 жовтня 2022 року, у нашому унікальному освітньому ХАБі Одеської академії неперервної освіти, презентовано великий всеукраїнський проєкт «Наукою вишиваємо Україну», серце якого без перебільшення знаходиться в Одесі. Зустріч з членами Ради молодих вчених при Одеській обласній державній адміністрації була по-теплому емоційною і ціннісною. Поговорили про зміст та символи задуманого. Була проведена велика підготовча робота, закуплені необхідні матеріали, кожен регіон надав свої орнаменти, які обробили в спеціальній програмі і нанесли на тканину. Полотно, розміром 3х5 м, після завершення творчих процесів вишивання і зшивання буде передано на зберігання до Верховної Ради України разом з Посланням майбутнім науковцям.

З великою гордістю, спільно з керівництвом області, привітали нашу Раду молодих вчених з перемогою у Всеукраїнському конкурсі «Молодий вчений року». До речі, буквально сьогодні статуетка кращої Ради молодих вчених в Україні прибула з Києва до Одеси, і так як наші переможці не були присутні на нагородженні у столиці, то начальник обласної військової адміністрації Максим Марченко вручив їм цю заслужену нагороду. Поезія науковця Владислава Михайленка поставила фінальну крапку у презентаційному етапі проєкту, слова якої:

Мені снилась вночі

Перемога –

Сива дівчина

В двох кольорах.

Колір жовтий –

Це світла дорога,

Колір синій –

Це мир в небесах,-

додали всім впевненості у тому, що полотно нашої спільної української долі гаптуватиметься тільки переможними синьо-жовтими кольорами!