Відвідали спортивний ліцей

Директор Департаменту Олександр Лончак, перебуваючи із заступником голови ОДА Світланою Фабрикант з робочим візитом в Ананьєві, відвідали КЗ «Ананьївський спеціалізований ліцей спортивного профілю Одеської обласної ради». Даний заклад з 2020 року працює як спортивний ліцей зі специфічними умовами навчання, що забезпечує відбір та спортивну підготовку обдарованих дітей, у першу чергу із сімей соціально незахищених категорій. Містить у своїй структурі пансіон, розрахований на 350 вихованців.

Вихованці ліцею – спортивна гордість Одещини. Не нахваляться директор й тренери здобутками юних чемпіонів. Наразі спортивно обдаровані юнаки та дівчата мають змогу вдосконалювати свою майстерність у різних видах спорту, а особливі досягнення мають у футболі, легкій атлетиці та самбо. Раді були зі Світланою Самуїлівною познайомилися з юними спортсменами особисто.

Слід зауважити, що заклад забезпечений необхідним технічним і наочним оснащенням, тут облаштовані та функціонують навчальні кабінети, кабінети соціально-психологічної служби, 4 комп’ютерні класи. За останні роки в ліцеї проведена ґрунтовна робота: облаштовано окремий блок для навчання учнів 1 класу (кімната для навчання та ігрова кімната, які обладнані відповідно до вимог НУШ), спальні кімнати, санітарний вузол, душова, швейна майстерня, реконструйовано санітарні вузли та душові (у приміщенні пансіону), оновлено частину спортивного обладнання.

Разом з директором закладу Людмилою Василівною Кириловою посадовці обговорили проблемні питання, які потребують підтримки на рівні держави та області – насамперед, мова йшла про будівництво нової спортивної зали, облаштування двох додаткових спортивних майданчиків для міні-футболу, придбання автобусу для організації підвозу юних спортсменів на змагання та спортивні збори, реконструкцію зимового кінотеатру для проведення занять з боротьби Самбо, Дзюдо та легкої атлетики, де вихованці залюбки тренуватимуться і своїми успіхами примножуватимуть спортивну славу рідної Одещини.